Μόνο αν σε αγαπάς…

Αναφέρομαι σε εσένα που παλεύεις χρόνια με το βάρος σου. Που έχεις δοκιμάσει τα πάντα ώστε να το ελέγξεις, χωρίς επιτυχία . Μιλάω σε εσένα που έχεις απογοητευτεί.

Αυστηρή δίαιτα, η δίαιτα του αστροναύτη, η δίαιτα της μπανάνας , η δίαιτα του αυγού. Και μετά; Και μετά η δίαιτα Dukan , «μαγικά» υποκατάστατα γευμάτων, αφαγία …τιμωρία ! Τιμωρία χωρίς λόγο… χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Γιατί γυρνάς πάντα στο ίδιο σημείο του κύκλου και λίγο παραπέρα. Γυρνάς με το ίδιο και περισσότερο βάρος. Εσύ που τα έχεις δοκιμάσει όλα αυτά καταλαβαίνεις τι εννοώ και εγώ καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι. Απογοήτευση, κούραση, ψυχική εξάντληση, ανασφάλεια, απελπισία, ανικανότητα, αποτυχία, ντροπή, αδιέξοδο, κενό.

Αισθάνεσαι όλα όσα σε φέρνουν έτη φωτός μακριά από το στόχο σου και σε σπρώχνουν στο αντίθετο αποτέλεσμα! Γιατί η μόνη και βασική προϋπόθεση για να ελέγξεις το βάρος σου είναι να σε αγαπάς. Αν σε αγαπάς σε σέβεσαι. Σέβεσαι το σώμα σου, την υγεία σου, τον μοναδικό τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός σου , τις ιδιαιτερότητες του μεταβολισμού και το πώς σκέφτεσαι σε σχέση με το φαγητό . Αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι και τον συναισθάνεσαι. Δεν αυτομαστιγώνεσαι που δεν είσαι όπως νομίζεις ότι θα ήθελες και δεν κρύβεις κάτω από το χαλάκι το πραγματικό πρόβλημα που για άλλους μπορείς να είναι μία διατροφική διαταραχή, η ένα ορμονικό πρόβλημά ή η ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ακόμα και η ανυπομονησία. Δεν σαμποτάρεις εσένα!

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, σου δίνεις χρόνο για κάθε αλλαγή. Όλες οι αλλαγές θέλουν το χρόνο τους και περνάνε από διάφορα στάδια. Χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν μέσα σου και να αρχίσουν να υλοποιούνται . Και ο κάθε άνθρωπος θέλει το δικό του χρόνο . Αλλά και το να σε αγαπήσεις θέλει αφάνταστο χρόνο και αρκετή δουλεία.

Αν θες να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο σου κοίτα πολύ προσεκτικά μέσα σου. Από εκεί ξεκίνα. Αυτή είναι η μαγική λύση που ψάχνεις τόσο καιρό. Μπορεί να μην σου φέρει ένα γρήγορο αποτέλεσμα αλλά θα σου δείξει πως μπορείς να τα καταφέρεις τους στόχους σου με ηρεμία, αποτελεσματικότητα και πολύ χαρά!