ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

«Ομορφιά δεν είναι η ιδανική εμφάνιση. Ομορφιά είναι να μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο γεμάτος αγάπη & σεβασμό προς τα εσένα»!

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Κόρινθο. Η ενασχόληση μου με την διατροφή ξεκίνησε από την εφηβική μου ηλικία , όταν άρχισα να κάνω έξυπνες αλλαγές στην διατροφή μου. Δεν άργησα να μαγευτώ και να θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα.

ΣΠΟΥΔΕΣ – ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του  Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος  Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη μου επαφή με το πρακτικό κομμάτι της επιστήμης μου έγινε στα πλαίσια  της πρακτικής μου άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω πράξη τις γνώσεις μου αλλά και να αποκομίσω νέες εμπειρίες.

Κατά την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας με τίτλο «Παρεμβατικό  Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής Στους Δήμους Αθηναίων Και Ζωγράφου Αττικής» συμμετείχα ως Διαιτολόγος-Διατοφολόγος στο πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακές παθήσεις), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ . Η εμπειρία μου αυτή είναι ανεκτίμητη, αφού ήρθα σε επαφή με πάρα πολλά άτομα, που ήθελαν να βελτιώσουν την υγεία τους και αποκόμισα πάρα πολλές  γνώσεις.

Εκείνη την περίοδο συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι για την επαγγελματική μου πορεία η σωστή επικοινωνία και η κατανόηση των ατόμων, που καλούμαι διατροφικά να βοηθήσω.

Έτσι προχώρησα στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ), το οποίο άλλαξε άρδην την επικοινωνιακή μου αλληλεπίδραση τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στην συνέχεια παρακολούθησα τα επιμορφωτικά σεμινάρια  «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», που πιστοποιούνται από το ISSN  (Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής των ΗΠΑ). Από τα σεμινάρια αυτά απέκτησα εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με την αθλητική διατροφή.

Το ίδιο έτος,  άρχισα να συμμετέχω  στα σεμινάρια LLL του Ευρωπαϊκού Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN) για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή.

Μέσα από την ενασχόληση μου με την  δουλεία του διαιτολόγου δεν άργησα να καταλάβω πόσο σύνηθες φαινόμενο είναι να φέρει κάποιος διατροφική διαταραχή καθώς και πόσο καίρια είναι η θέση του διαιτολόγου σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι ,συμμετείχα  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner on eating disorders & obesity, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών ( ΚΕΑΔΔ ) σε συνεργασία με το National Center of Eating Disorders  της Μεγάλης Βρετανίας, με σκοπό την εξειδίκευση μου στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.

Η ανάγκη μου στο να παρακινώ τους πελάτες μου να αρχίζουν πιο εύκολα να κάνουν  χρήσιμες αλλαγές στην καθημερινότητα τους οι οποίες θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν βάλει για την αλλαγή στο βάρος τους και στην υγεία τους, με οδήγησε  να μπω στην διαδικασία να αποκτήσω το τριπλά πιστοποιημένο Diploma in Health & Wellness Coaching  από το  European Lifestyle Medicine Organization, το Complementary Medical Association & το Association for Coaching. Η εκπαίδευση αυτή λαμβάνει χώρα στο ATHENS COACHING INSTITUTE.

Από φοιτήτρια παρακολουθώ τις εξελίξεις στους τομείς διατροφής και υγείας. Έτσι, έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια αλλά και ημερίδες, που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή  της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Παράλληλα, μελετώ μέσα από  επιστημονικά άρθρα όλες τις διεθνείς εξελίξεις.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το 2013 δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2019 παρακολουθώ άτομα  στο γραφείο το οποίο βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια (Κηφισιά). 

Η πρώτη μου επαφή με το πρακτικό κομμάτι της επιστήμης μου έγινε στα πλαίσια  της πρακτικής μου άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στην συνέχεια συμμετείχα ως Διαιτολόγος-Διατοφολόγος Παρεμβατικό  Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής Στους Δήμους Αθηναίων Και Ζωγράφου Αττικής», ένα πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες και καρδιαγγειακές παθήσεις), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ .

Ακόμα είχα την χαρά να εργαστώ ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος σε γνωστό κέντρο υγείας και ευεξίας στην περιοχή της Κηφισίας.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η ανιδιοτελής χαρά και επιθυμία μου να παράσχω διατροφικές συμβουλές εκπορεύεται από την αμέριστη αγάπη για την επιστήμη μου, με οδηγεί να γράφω κείμενα διατροφής σε εφημερίδες, διαδικτυακά side ( Mednutrition, Shape, Diatrofi.gr ,Boro κτλ.) καθώς και μέσα από τα social media που διαθέτω. Επιπλέον, συμμετέχω  σε τηλεοπτικές εκπομπές.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, να τρέχω δίπλα στην θάλασσα, να παίζω πιάνο και να ανακαλύπτω νέες υγιεινές αλλά νόστιμες συνταγές, τις οποίες μοιράζομαι με τους ακόλουθους μου στα social media.